AGNES VAN DEN HOOGEN

Agnes van den Hoogen is gezondheidswetenschapper en werkzaam in het Wilhelmina Kinderziekenhuis binnen het WKZ Geboortecentrum. Tevens is zij universitair docent aan de universiteit van Utrecht binnen klinische gezondheidswetenschappen.

Haar aandachtsgebied is infectiepreventie waarop zij ook promoveerde. Titel proefschrift: ‘Infections in Neonatal Intensive Care its Prevalence, Prevention and Antibiotic use’

Belangrijk deel van haar onderzoek en onderwijs betreft de familie als partner en deze te integreren in de zorg van hun opgenomen kind op de neonatologie om te komen tot een volwaardig partnerschap tussen ouders en zorgverleners in de zorgketen van het opgenomen kind.

Agnes is lid van de raad van bestuur van de Council of International Neonatal Nurses (COINN). Tevens ook lid van de advies raad van de European Foundation for the care of newborn infants (EFCNI) en werkt mee als vice voorzitter aan EFCNI for Standards of Care for Newborn Health in Europe op het onderwerp education and training.

 

Breakout sessie: 14.55 VOICE: Vertrouwen, Overleg, Integratie, Controle en Evaluatie – naar een volwaardig partnerschap tussen ouders en zorgverleners