MAAIKE KLEIN IKKINK

Meerdere partijen betrokken bij de zorg buiten het ziekenhuis hebben in een samenwerking het Medische Kindzorgsysteem (MKS) ontwikkeld. Maaike was hier destijds namens KinderThuisZorg nauw bij betrokken.
Nadat het MKS op papier beschreven was, is er een begin gemaakt met de praktijkimplementatie via een innovatief digitaal systeem. Binnen dit systeem kunnen alle betrokkenen rondom een ziek kind samenwerken door middel van diverse accounts. Dit is MKS online.
Omdat MKS online zo groot werd dat dit niet langer binnen een zorgorganisatie als KinderThuisZorg paste, is het dit jaar ondergebracht bij Child Healthcare Solutions, een nieuwe organisatie die zich richt op slimme innovaties in de zorg voor zieke kinderen in en buiten het ziekenhuis. Maaike is inmiddels ook werkzaam bij Child Healthcare Solutions.
Maaike verzorgt een interactieve workshop over MKS online waarin u zelf aan de slag kunt en zo leert hoe u binnen een digitaal systeem volgens het MKS kunt werken.

 

Breakout sessie: 13.50 Innovatie in de kindzorg met MKS online, een digitaal systeem voor het samen indiceren en organiseren van zorg buiten het ziekenhuis